Teknisk förvaltare

Vi söker en Teknisk förvaltare till vår driftavdelning inom affärsområde NK. Avdelningen hanterar bland annat drift och underhåll av varuhuset NK på Hamngatan-Regeringsgatan i city. Gruppen består av cirka 10 personer med roller som Fastighetstekniker, Tekniska förvaltare, Säkerhetssamordnare samt en ansvarig Drift- och Säkerhetschef. 

Ansvarsområden

Som Teknisk Förvaltare ansvarar du för varuhuset NK vad gäller bland annat tekniska installationer, inomhusklimat och energianvändning. Arbetet innefattar förebyggande och felavhjälpande underhåll, avtal och upphandlingar samt systematiskt säkerhetsarbete (bl. a SBA, myndighetsbesiktningar, efterlevnad av försäkringsvillkor). 

Din roll innefattar bl. a:

 • Arbetsledning och dagligt stöd för våra fastighetstekniker
 • Drift- och underhållsplanering
 • Drift- och energioptimering
 • Att delta i budget- och prognosarbete
 • Att upphandla och genomföra planerade underhållsprojekt
 • Teknisk support vid lokalanpassningar
 • Att vara Brandombud för affärsområdet 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ska du ha:

 • Erfarenhet av teknisk fastighetsförvaltning och arbetsledning
 • Stor och bred kunskap om tekniska installationer samt styr & regler
 • Erfarenhet av inköp och avtalsupphandling
 • Kunskap om ekonomisk rapportering/uppföljningVi ser gärna att du har arbetat Teknisk förvaltare i varuhus, köpcentrum eller galleria tidigare alternativt liknande kommersiella fastigheter

Våra hyresgäster förväntar sig högsta service och kvalitet vilket gör att det i tjänsten är viktigt att vara kvalitetsmedveten, noggrann och systematisk samt gillar ordning och reda. Den vi söker är social med en god samarbetsförmåga, helhetssyn och kundförståelse. Du är också drivande, mål- och kostnadsmedveten, förtroendeingivande samt öppen och prestigelös. 

Ansökan

Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i NK-huset i Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan snarast möjligt, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Har du frågor kring tjänsten kontakta Maria Sjölund, HR-ansvarig, på maria.sjolund@hufvudstaden.se.

Ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg och profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 384 500 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 44 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.