Kungsträdgården

Kungsträdgården är en av Stockholms mest självklara mötesplatser i city. De angränsande gatorna är hem för flera framgångsrika aktörer inom finansvärlden.
Kungsträdgården i Stockholm city.

I detta centrala läge finns förstklassiga shoppingmöjligheter i NK-huset och Bibliotekstan, promenadavstånd till kommunikationer och T-Centralen, parkeringsmöjligheter i Parkaden, en samling av restauranger och caféer och, naturligtvis, den vackra Kungsträdgården.

Detta var en gång precis det som namnet säger: Kungens trädgård. Bakom plank och stängsel odlades grönsaker och andra grödor för hovets konsumtion – förbjuden mark för gemene man. Idag är det snarare tvärtom. Kungsträdgården är en av Stockholms självklara mötesplatser.

En central plats både för företag och evenemang

I byggnaderna runtom trädgården finns flertalet konstgallerier och i Kungsträdgården hålls det årligen evenemang inom musik, restaurang, mat och sport för att nämna några. Här finns också de stora bankpalatsen. Flera finans- och investmentbolag har valt att etablera sig på just den här platsen för att den är så central och en naturlig mötesplats.

Adresser i området

Hufvudstaden äger en fastighet i området på adressen Västra Trädgårdsgatan 8.