Kungsgatan

Kungsgatan är en av Stockholms paradgator och har varit skådeplats för stora händelser i svensk historia. Här ligger de två Kungstornen som är ett av Stockholms mest kända landmärken precis som det blå Konserthuset vid korsningen Sveavägen/Kungsgatan - i ett av Stockholms mest centrala lägen.
Hyra kontor på Kungsgatan i Stockholm.

Historisk paradgata

Kungsgatan är förknippad med händelser som firandet av fredsslutet 1945 och högertrafikomläggningen 1967. Den invigdes 1911 efter ett hårt arbete med att komma igenom Brunkebergsåsen. 

Ett av Stockholms mest attraktiva områden

Kungsgatan är ett av Stockholms mest attraktiva områden, det finns många restauranger, caféer, butiker längs gatan – och några våningar uppåt framstående medie- och IT-företag.

En plats för film

Kungsgatan räknades länge som den biograftätaste gatan i landet och två klassiska biografer finns kvar än idag: Saga och Rigoletto. På Rigoletto hålls fortfarande många av de stora filmpremiärerna.

På 1930-talet satt Svensk Filmindustri som hyresgäst hos Hufvudstaden och i huset på Kungsgatan finns ett SF-minne kvarlämnat: ett rum där Ingmar Bergman skrev många av sina berömda manuskript.

Svenska McDonald’s födelseplats

Den 27 oktober 1973 öppnade Sveriges första McDonald’s på Kungsgatan 4. En händelse som möttes av både häftiga protester och av varma välkomnanden. Trots kritiken var succén snart ett faktum och Kungsgatan blev platsen där restaurangkedjan fick sitt starka fotfäste.

Adresser i området

Hufvudstaden äger fem fastigheter i området på följande adresser.

  • Kungsgatan 4 A-B-10, Brunnsgatan 5-9, Norrlandsgatan 29
  • Kungsgatan 32-38, Sveavägen 28-30, Apelbergsgatan 29-33, Malmskillnadsgatan 39
  • Sveavägen 21-23, Kungsgatan 40-42, Apelbergsgatan 35-37, Olofsgatan 2-4
  • Sveavägen 24-26, Oxtorgsgatan 18-20, Kungsgatan 39
  • Kungsgatan 4 A-B
  • Norrlandsgatan 31