NK Göteborg

NK-huset är inte bara Sveriges förnämsta varuhus – här finner man också cirka 5 000 kvadratmeter kontor mitt i city. Här finns centrala lokaler med närhet till det allra senaste. Som hyresgäst i NK-huset har man möjlighet till det modernaste inom såväl shopping som kontorslösningar.
Varuhuset NK på Hamngatan i Göteborg.

Alltsedan NK startades har det varit en ”kommersiell och kulturell teater”, för att tala med grundaren Josef Sachs ord. Några exempel är alla de nyheter som introducerats just genom den här adressen. Det var Nordiska Kompaniet som först erbjöd svenskarna djupfrysta grönsaker, Barbie-dockor, jeans och cd-skivor.

Först med det senaste

NK bjuder idag på unika lanseringar av bland annat smycken, kläder och mode, parfymer, accessoarer och signeringar med stora artister. Ett varuhus med inte mindre än 50 avdelningar drivna av kunniga och hängivna entreprenörer – inte sällan världens främsta märken inom mode och accessoarer – garanterar att NK ofta är först med det senaste. NK-huset omfattar hela 10 000 kvadratmeter shopping.

Platsen för dagens NK-varuhus har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Här grundade köpmannen Ferdinand Lundquist sitt bosättningsmagasin när han öppnade Ferd. Lundquist & Co år 1864. Butiken tog fler och fler närliggande lokaler i anspråk och blev till slut ett varuhus. 1967 köpte Nordiska Kompaniet upp fastigheten och byggde upp ett nytt varuhus på platsen för det gamla. NK i Göteborg slog upp portarna 1971.

Centrala kontor med närhet till allt

Det många kanske inte vet är att NK-huset också har 5 000 kvadratmeter kontor. Här finns centrala och åtråvärda lokaler mitt i city med närhet till allt det som NK har att erbjuda. Det är nära även till hyresvärden – Hufvudstaden har sitt Göteborgskontor här.

Adresser i området

I området äger Hufvudstaden en fastighet på följande adresser.

Östra Hamngatan 42
Kyrkogatan 54
Fredsgatan 5-7
Drottninggatan 39, 45.