Göteborg

Fredstan


  • Ett nytt område tar form i Göteborg city.

Fredstan

Ett nytt område tar form i sydöstra city i Göteborg, som numera benämns Fredstan. Området består av kvarteren runt Fredsgatan mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.


Visionen är att lyfta stadsdelen och tillsammans med staden och övriga fastighetsägare göra Fredstan till en mer attraktiv plats.

Arbetet sker i nära samarbete med Vasakronan, Göteborgs stad och övriga fastighetsägare i området. Göteborgs stad har tagit fram ett program för hela sydöstra city, vilket ger stöd för planarbetet och övergripande riktlinjer för hur området Fredstan kan utvecklas.

Fredstan ska erbjuda det bästa inom internationellt mode, men även lokala varumärken och koncept är viktiga för att området ska vara en urban och attraktiv shoppingdestination. Tillsammans med utvecklade stråk och mötesplatser samt nya attraktiva kontor och bostäder ger detta en levande gatumiljö och en spännande helhet. 

I hörnfastigheten mot Fredsgatan har Michael Kors öppnat sin första butik i Göteborg och i kvarteret Inom Vallgraven 12 har arbetet med en ny detaljplan fortgått i syfte att skapa nya moderna kontor och attraktiva butiker.

Michael Kors i Fredstan, Göteborg


Prenumerera på våra nyheter!


Prenumerationen misslyckades, försök igen.

Din prenumerationen är nu aktiverad.

Aktuellt