Göteborg

Femman


  • Totalrenovering av gallerian Femman i Nordstan, Göteborg.

Femman

Femman mitt i Nordstan, en av Göteborgs mest centrala handelsplatser, har fått ett rejält ansiktslyft. Ombyggnation tillsammans med nya butikskoncept och en uppdaterad visuell identitet ger Göteborg och dess besökare en inspirerande mittpunkt i staden, med fokus på mode, mat och livsstil.


Ombyggnationen av gallerian Femman i Göteborg påbörjades 2015, och stod klart under 2017. De fasader som vänder sig inåt i Nordstan har fått ett nytt utseende och verksamheterna har flyttat ut på balkongerna på övre plan. Kommunikationsstråkens lägen har ändrats och renoverats för att skapa bästa möjliga siktlinjer och entréerna har fått en ny och tydligare design som ger en attraktiv och välkomnande känsla.

För att förbättra kontakten mellan de olika våningsplanen har nya öppningar gjorts i bjälklagen och i kärnan återfinns en grön växtvägg som knyter samman de tre våningsplanen. Digitala orienteringsskyltar har installerats för att kunderna enkelt ska hitta sina favoritbutiker. För att kunderna ska trivas och stanna länge erbjuds, förutom många attraktiva butiker, även ett flertal restauranger, caféer, en juicebar samt nya fräscha toaletter.

Flera nyetableringar

I Femman delar i dag ett sextiotal butiker, caféer och restauranger på drygt 15 000 kvadratmeter fördelade på tre plan. Elva miljoner människor besöker Femman varje år.

– Vårt mål med Femman är att vara Göteborgs främsta destination för mode, shopping och möten, genom att erbjuda en spännande blandning av svenska och internationella aktörer som känns aktuella. För att lyckas med det krävs ständig förnyelse, säger Fredrik Ottosson, Hufvudstadens affärsområdeschef i Göteborg.

Samtliga butiker, nya såväl som befintliga, har nyrenoverade lokaler. Förutom en ny interiör och spännande mix av butikskoncept har Femmans renovering resulterat i ytterligare 400 kvm restaurangyta, där man nu kan erbjuda sina besökare 1500 kvm mat från åtta olika kök- och restaurangkoncept. 


Fakta om projektet

Arkitekt Wester +Elsner
Entreprenad PEAB
Omfattning Total ombyggnation
Klart Hösten 2017
Typ Retail

Femman i bilder

Visa på YouTube