Joakim Grapne, Projektledare Fastighetsutveckling

När Joakim Grapne sökte Projektledartjänsten på Hufvudstaden lockades han av att företaget profilerade sig som långsiktigt och gediget i arbetet med såväl kunder som fastigheter.

Långsiktighet och gedigna hus känns som rätt företagsprofil för mig

Joakim GrapneNär Joakim Grapne sökte Projektledartjänsten på Hufvudstaden lockades han av att företaget profilerade sig som långsiktigt och gediget i arbetet med såväl kunder som fastigheter.

Joakim började på Hufvudstaden 2008 efter att ha varit anställd på Skanska i 25 år. Han har endast haft två arbetsgivare sedan han gått en 4-årig teknisk linje och läst en del företagsekonomi.

"Hufvudstaden satsar långsiktigt och medvetet, vilket jag tycker är väldigt positivt"

När Joakim sökte projektledartjänsten inom Fastighetsutveckling lockades han av att företaget profilerade sig som långsiktiga och gedigna. Han fick snabbt en positiv känsla för företaget.
– De verkade ha bra och engagerad personal.

Projekterar lokaler för nya kunder

Som projektledare jobbar Joakim bland annat med hyresgäst- anpassningar. Då en uthyrare får kontakt med en ny kund är Joakims arbete att projektera fram lokalen med olika lösningar.
– Därefter handlar jag upp en entreprenör som bygger enligt de projekterade handlingarna, säger Joakim.

Enligt Joakim är variationen det roligaste med jobbet. Han tycker det är stimulerande att få vara med och driva hela processen, från att få tag på kunden till att hitta en lokal, och slutligen se kunden flytta in. En viktig del av Joakims arbete är dessutom att få nöjda hyresgäster som stannar kvar i fastigheterna. Tillsammans med sina kollegor jobbar han för att Hufvudstaden ska vara den bästa fastighetsägaren på marknaden.

Sysslar även med förvaltning

Joakim tillägger att han även håller på med förvaltning av våra lokaler och fastigheter.
– Vi renoverar och fräschar upp dem. Till exempel projektet med grundförstärkningen av fastigheten Rännilen som vi arbetade med under flera år. Vi på Fastighetsutveckling tar alltså hand om hela husen i dess olika skeden, menar Joakim.

"Jag gillar utmaningen med att arbeta med äldre hus"

Han gillar också utmaningen att arbeta med äldre hus då det innebär många intressanta saker och spännande överraskningar, inte minst byggnadstekniskt sett, i jämförelse med nybyggda hus.

Kundnöjdhet är viktigt

Som projektledare anser Joakim att det är viktigt med nöjda kunder som trivs och vill stanna i lokalerna. Han tillägger att företagets höga siffror i NKI-mätningen Fastighetsbarometern är ett facit på att alla medarbetare är engagerade och månar om både sina kunder och sina fastigheter.
– Hufvudstaden satsar långsiktigt och medvetet, vilket jag tycker är väldigt positivt.