Projektledare Fastighetsutveckling

Har du drivit projekt inom bygg- och fastighet? Vill du arbeta med spännande utvecklingsprojekt i attraktiva fastigheter, mitt i centrala Stockholm, projekt som andas kvalitet och nytänkande. Vill du vara med och bidra till de bästa kontors- och marknadsplatserna i Stockholm? Då kanske du är den vi söker!

Engagerad Projektledare inom Fastighetsutveckling till Hufvudstaden

Hufvudstaden befinner sig i en spännande fas med stort fokus på utveckling. Nyligen anställde vi en projektledare till vår fastighetsutvecklingsgrupp och nu behöver vi anställa en till, vilket är riktigt kul. Vi söker därför Projektledare till Fastighetsutveckling i Stockholm.

Rollen

Du har som projektledare ansvar för att vara med och utveckla Hufvudstadens bestånd. Du har även det totala kostnadsansvaret över projekt som tilldelats och ansvarar för om- och tillbyggnadsprojekt samt lokalanpassningar. I dagsläget finns projekt av varierande karaktär i fastigheterna vid Biblioteksgatan, Kungsgatan samt NK. Utöver dessa planeras ett antal större utvecklingsprojekt i city. Arbetet spänner över ett brett område med många kontaktytor där du arbetar i hela processen från idé till nyckelfärdigt projekt/förvaltning, med tyngdpunkt på genomförandefasen. I tjänsten ingår även att driva vissa interna utvecklingsprojekt samt IOT.

Arbetsuppgifter

  • Upprättande av kalkyler, tidplaner, beskrivningar etc vid ombyggnationer
  • Upphandling av konsulter och entreprenörer
  • Projekt, projektering och byggledning
  • Ekonomisk uppföljning och rapportering
  • Att följa utvecklingen inom byggnadsteknik, arkitektur, installationer och produktion
  • Att initiera produktutveckling
  • Myndighetskontakter
  • Genomförande av miljö-/ arbetsmiljö och kvalitetsarbetet i ombyggnader
  • Tätt samarbete med bolagets övriga avdelningar och affärsområden 

Fastighetsutvecklingsgruppen består av 15 personer, varav fyra är placerade i Göteborg. Du kommer att rapportera till vår Projektchef i Stockholm. Vi sitter i ljusa, luftiga lokaler i NK-huset.

Inga längre arbetsresor sker, då projekten finns inom gångavstånd, t-bana centralt i city. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år i projekt inom bygg/fastighet, gärna som projektledare med tyngdpunkt på genomförandefasen. Du har en utbildningsbakgrund som byggnadsingenjör eller civilingenjör eller så har du skaffat dig den kompetensen på annat sätt. Får vi önska så har du gärna en bakgrund inom el installation. Du har erfarenhet från kommersiellt byggande och underhåll, är en skicklig förhandlare och van att handla upp konsulter och entreprenörer.

Personliga egenskaper vi värdesätter

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har goda ledaregenskaper att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål och åstadkomma resultat. Du är trygg och stabil i din roll, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Med tanke på alla kontakter och dialoger som förs internt och externt med olika kunder, samarbetspartners och övriga intressenter så krävs det en god samarbetsförmåga hos dig för att du ska nå framgång. Vidare har du en förmåga att lösa problem, prioritera och fatta beslut. Självklart har du precis som vi ett genuint intresse för fastigheter och drivs av våra kärnvärden som kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

Vi erbjuder Vi erbjuder dig ett jobb med stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och motiverade medarbetare. En positiv arbetsmiljö som präglas av prestigelöshet, samarbete och en hel del skratt.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan. I denna rekrytering samarbetar Hufvudstaden AB med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Med tanke på sommarperiod har vi förlängd ansökningstid till 10/8, urval och intervjuer sker dock löpande. Har du frågor är du välkommen att kontakta Susanne Bryhn, Fasticon Kompetens 070-531 34 25, susanne.bryhn@fasticonkompetens.se

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bl.a. NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg och profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 390 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 40,4 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.