Ritningsingenjör

Ritningsingenjör

Du kommer att tillhöra gruppen för Fastighetsutveckling, bestående av cirka 20 personer varav fem är placerade i Göteborg, och rapportera till Chef för Fastighetsutveckling. Inom avdelningen för Fastighetsutveckling driver vi projekt av varierande karaktär och storlek i affärsområdena Stockholm, Göteborg och NK. Det pågår och planeras ett större antal utvecklingsprojekt i våra attraktiva fastigheter, alla belägna i centrala Stockholm och Göteborg.

Ansvarsområden

Som Ritningsingenjör arbetar du nära Projektledare, Uthyrare och Förvaltare och ansvarar för att underhålla och utveckla vår ritningsdatabas. Du ansvarar också för att löpande, i projekten, driva och följa upp att ritningsunderlag för relationshandling tas fram. Arbetet spänner över ett brett område, där du är delaktig i många delar av processen och har många kontaktytor, varför detta är en central och viktig roll i bolaget. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Huvudansvar för våra ritningssystem
  • Registervård och utveckling av Hufvudstadens ritningsdatabas
  • Framtagande av underlag för kontraktdokumentation
  • Stöd i projekt med CAD-samordning
  • Viss CAD-projektering
  • Att bevaka utvecklingen och driva vissa interna utvecklingsprojekt inom området

Ett digitaliseringsarbete pågår i hela bolaget. Du kommer därmed att ha stora möjligheter att kunna vara med och forma dina arbetsuppgifter och processer framgent utifrån detta.

Resor till Göteborg kan förekomma. Merparten av samarbetet med kollegorna i Göteborg hanteras dock på distans via videolänk, mail och telefon.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnads- eller civilingenjör alternativt har skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Du har arbetat under minst 3 år i liknande roll i projekt inom bygg/fastighet eller projektör. Du är van användare av Autocad ADT2020, Adobe Acrobat DC pro samt Microsoft Officepaketet.

Som person är du engagerad och delaktig för att nå gemensamma mål och åstadkomma resultat. Du är trygg och stabil i din roll, flexibel och ser möjligheter i förändring. God samarbetsförmåga krävs då rollen innefattar breda kontaktytor såväl internt som externt. Självklart har du ett genuint intresse för fastigheter och drivs av våra kärnvärden kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

Vi erbjuder

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, varför vi satsar mycket på personalen i form av möjligheter till utbildning, friskvård med mera. Vi erbjuder en positiv arbetsmiljö som präglas av prestigelöshet, samarbete och mycket skratt. Du kommer att arbeta aktivitetsbaserat, i en inspirerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Du sitter i moderna, nyrenoverade lokaler mitt i city på vårt huvudkontor i NK-huset, Stockholm. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 385 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om drygt 45 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.