Projektledare

Engagerad Projektledare inom Fastighetsutveckling

Hufvudstaden befinner sig i en spännande fas med stort fokus på utveckling. Nyligen anställde vi en projektledare till vår fastighetsutvecklingsgrupp och nu behöver vi anställa en till, vilket är riktigt kul. Vi söker därför Projektledare till Fastighetsutveckling i Stockholm.

Rollen

Du har som projektledare ansvar för att vara med och utveckla Hufvudstadens bestånd. Du har även det totala kostnadsansvaret över projekt som tilldelats och ansvarar för om- och tillbyggnadsprojekt samt lokalanpassningar. I dagsläget finns projekt av varierande karaktär i fastigheterna vid Biblioteksgatan, Kungsgatan samt NK. Utöver dessa planeras ett antal större utvecklingsprojekt i city. Arbetet spänner över ett brett område med många kontaktytor där du arbetar i hela processen från idé till nyckelfärdigt projekt/förvaltning. I tjänsten ingår även att driva vissa interna utvecklingsprojekt inom tex IOT.

Arbetsuppgifter

  • Upprättande av kalkyler, tidplaner, beskrivningar etc vid ombyggnationer
  • Upphandling av konsulter och entreprenörer
  • Projektering och byggledning
  • Ekonomisk uppföljning och rapportering
  • Att följa utvecklingen inom byggnadsteknik, arkitektur, installationer och produktion
  • Att initiera produktutveckling
  • Myndighetskontakter
  • Säkerställa miljö, arbetsmiljö och kvalitet i projekten
  • Samarbete med bolagets övriga avdelningar och affärsområden

Fastighetsutvecklingsgruppen består av 15 personer, varav fem är placerade i Göteborg. Du kommer att rapportera till vår Projektchef i Stockholm. Vi sitter i ljusa, luftiga lokaler i NK-huset.

Inga längre arbetsresor sker då projekten finns inom gångavstånd, t-bana centralt i city. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år i projekt inom bygg/fastighet. Meriterande om du har erfarenhet av elinstallationer. Du är utbildad byggnadsingenjör eller civilingenjör eller så har du skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Du har erfarenhet från kommersiellt byggande och underhåll, är en skicklig förhandlare och van att handla upp konsulter och entreprenörer. 

Personliga egenskaper vi värdesätter

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har goda ledaregenskaper, du skapar engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål och åstadkomma resultat. Du är trygg och stabil i din roll, är flexibel och ser möjligheter i förändring. I och med de stora kontaktytorna internt och externt med olika kunder, samarbetspartners och övriga intressenter så krävs det en god samarbetsförmåga för att du ska nå framgång. Vidare har du en förmåga att lösa problem, prioritera och fatta beslut. Självklart har du precis som vi ett genuint intresse för fastigheter och drivs av våra kärnvärden som kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett jobb med stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och motiverade medarbetare. En positiv arbetsmiljö som präglas av prestigelöshet, samarbete och en hel del skratt.

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg och profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 384 500 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 44 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.