Hållbarhetskoordinator

Som Hållbarhetskoordinator kommer du, tillsammans med vår Hållbarhetschef, att arbeta brett inom hela hållbarhetsområdet. Du tillhör avdelningen Fastighetsutveckling och rapporterar till vår Hållbarhetschef. I rollen ingår bland annat att projektleda och driva utredningar inom hållbarhet för Hufvudstaden och NK samt att utveckla Hufvudstadens och NKs kommunikation inom hållbarhetsområdet. I arbetet har du daglig kontakt med kollegor och fastighetskunder via möten, telefon eller mail.

I dina arbetsuppgifter ingår till exempel att: 

  • Sammanställa hållbarhetsdata samt aktivt delta i och driva arbete med årsredovisningar, hållbarhetredovisningar och undersökningar
  • Driva arbetet med implementering och uppföljning av leverantöreskraven inom NK
  • Ta fram förslag på texter till hållbarhetsredovisning, hemsida och intranät
  • Stötta Hållbarhetschefen i frågor som rör hållbarhet inom kommersiell fastighetsförvaltning så som elbilsladdare, soprum, emballage, materialval och certifiering av fastigheter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för området samt har ett par års erfarenhet av kommersiellt hållbarhetsarbete inom fastighetsbranschen och/eller detaljhandeln. Erfarenhet av projektledning är meriterande. Du har en akademisk examen inom hållbarhet. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. 

Som person är du engagerad, drivande och självständig i ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga samt är öppen, prestigelös och inte rädd för att ta nya kontakter. Vi vill att du är kostnadsmedveten, affärsmässig samt har ordning och reda. Vidare har du en god helhetssyn och förståelse för kunden.

Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader (heltid), med möjlighet till förlängning. Start omgående. Placering på vårt kontor i NK-huset, Stockholm.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg och profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 384 500 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 44 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.