Controller

Vi söker nu en ny Controller. Du kommer att tillhöra Controllergruppen, idag bestående av fyra personer, och rapportera till Koncerncontrollern. Controllergruppen i sig ingår i avdelningen Ekonomi och Finans, bestående av drygt 15 personer.

Ansvarsområden

Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor i Controllergruppen, ha ett nära samarbeta med hela organisationen och själv vara ansvarig Controller för ett av Hufvudstadens tre affärsområden. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: 

  • Att vara ett aktivt stöd till resultatansvariga vid ekonomisk rapportering och verksamhetsuppföljning
  • Budget- och bokslutsarbete
  • Stöd till projektledare vid analys av underhålls- och utvecklingsprojekt
  • Att delta i framtagande av årsredovisning, delårsrapport och månadsrapport
  • Framtagande och uppföljning av styrparametrar för verksamhetsuppföljning
  • Energiuppföljning och prognos
  • Omförhandlings- och vakansstatistik
  • Kund-, marknads-, omvärlds- och konkurrentanalyser

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom, fastighetsekonom eller motsvarande, och har några års erfarenhet av arbete som Controller, inom redovisning/revision alternativt liknande fastighetsnära roller. Du har erfarenhet av, eller ett stort intresse för, att arbeta med verksamhetsstyrning och du är intresserad av fastighetsbranschen. Du har goda kunskaper i Excel och är van användare av olika ekonomi- och affärssystem.                                           

Som person är du ansvarsfull, kan självständigt driva arbetet framåt och levererar mot uppsatta mål. Du är analytisk och gillar att hitta utvecklingspotentialer och förverkliga dessa i verksamheten. Du har lätt för att identifiera samband och kan dra slutsatser. Då du kommer att ha mycket kontakter internt är det viktigt att du är en utåtriktad person som tycker om, och är duktig på, att förmedla ditt budskap både skriftligt och muntligt. Vidare är du kvalitetsmedveten, noggrann och systematisk samt gillar ordning och reda. Ett ärligt sätt och ett gott omdöme är lika självklart som att verka utifrån Hufvudstadens värderingar. 

Vi erbjuder

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, varför vi satsar mycket på personalen i form av möjligheter till utbildning, friskvård med mera. Du kommer att arbeta aktivitetsbaserat, i en inspirerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Du sitter i moderna, nyrenoverade lokaler mitt i city på vårt huvudkontor i NK-huset, Stockholm. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 385 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om drygt 45 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.